Vineyard satsar på franska vinmakare

Anders och Linda Viljeros, Vineyard Event & Konferens. Foto: Viveka Österman

Vineyard satsar på fransk vinmakare

Luleå Luleåföretaget Vineyard Event & Konferens gör en satsning på "smaka och prata" med inbjuden vinmakare från Chateau Vignelaure.

– Vi utvecklar vårt koncept och vill samarbeta med de bästa vingårdarna i Europa, säger Anders Viljeros, Vineyard Event & Konferens. Han driver konferensföretaget tillsammans med Linda Viljeros.

– Vi var på rundresa i södra Europa för att hitta bra viner till vår verksamhet. Då deltog vi bland annat i en provning på vingården, som är prisbelönt och känd över hela världen. Där väcktes idén om det fransk-svenska samarbetet, säger Linda Viljeros.

Satsningen innefattar allt ifrån vinprovning till provsmakning av mat från Provence, och musikalisk underhållning på samma tema.

– Vi planerar för fler europeiska samarbeten, i första hand med Frankrike, Spanien och Italien och ser det som ett bra sätt att placera Luleå på kartan, samtidigt som vi tar världen till Luleå, säger Anders Viljeros.

Premiär för det nya konceptet blir det nästa vecka. Då kommer den svenske vinmakaren Sigge Johnsson från Provence till Luleå.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
Konferens