Bravida köper Pounus rör

Kiruna Bravida köper Kirunaföretaget Pounus rör.

Säljare är Ingemar och Stefan Pounu. Ingemar följer med i förvärvet och kommer ta en ledande position i ledningen på Bravida vs i Kiruna.

– Bravida blir en ny kompetent ägare till Pounus rör och tillsammans kan vi fortsätta vår utveckling, med högre kompetens och stärkta resurser samt ett bredare totaltekniskt utbud, säger Ingemar Pounu, vd för Pounus rör.

Tillträde sker 1 september och verksamheten i Pounus rör med installation och service, samt industrirör, kommer att integreras med Bravidas verksamhet.

– Vi ser region Malmfälten som en mycket intressant marknad med både gruvnäringen och flytten av Kiruna stad. Bravida är idag representerade inom el, vs och ventilation i regionen. Nu stärker vi vår verksamhet ytterligare genom köpet av Pounus rör och kan därmed möta kundernas efterfrågan på ett bättre sätt, säger Tage Lundin, regionchef för Bravida i Malmfälten.

Pounus rör grundades 2012 och har verksamhet i Kiruna och Malmfälten. Bolaget har 18 anställda och omsätter cirka 30 miljoner kronor.