Jon Summers Rise Sics

Jon Summers är ny forskningschef vid datacenter i Luleå.

Jon Summers chef för datacenter i Luleå

Luleå Jon Summers blir ny forskningschef för datacentret Rise Sics North i Luleå.

Dr Jon Summers, en känd datacenterprofil från University of Leeds, ansluter till datacentret Rise Sics North i Luleå som forskningschef.

- Vi är extremt glada att Jon ansluter till vårt gäng i Luleå. Han adderar stor kunskap och erfarenhet av data och kommer att säkerställa vår fortsatta position som det ledande datacenterforskningsinstitutet och -anläggningen i Norden, säger Tor Björn Minde, vd för Rise Sics North AB.

Jon Summers har en doktorsexamen i Computational and Applied Mathematics från University of Leeds. Han är ofta talare vid globala branschkonferenser och domare för flera datacenterrelaterade utmärkelser. Han har ett stort antal industriprojekt på meritlistan, inklusive projekt hos datacenter- och industrileverantörer.

Rise Sics North driver en öppen anläggning för forskning om datacenter, där man samarbetar med universitet och industriföretag.

Rise Sics North AB, är dotterbolag till Rise Sics AB som är dotterbolag till Rise AB som är ett helt statligt ägt forskningsbolag. Regionala huvudintressenter i Rise Sics North är länsstyrelsen, Region Norrbotten, Luleå kommun, LTU, Vattenfall, Ericsson, ABB och Eon.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
Konferens