Nordisk kompetens öppnar i Kalix

Jonny Häggström och Mariam Al-zamami, delägare i Nordisk kompetens. Foto: Privat

Nordisk kompetens öppnar kontor i Kalix

Kalix Nordisk kompetens fortsätter att växa. På ett år har omsättningen och antalet anställda fördubblats. Under måndagen öppnade företaget sitt femte kontor i Kalix.

Nordisk kompetens grundades för tre år sedan i Luleå och är ett omställnings- och personalutvecklingsföretag. Under det senaste året har de ökat omsättningen från 2,7 till 6,2 miljoner kronor. En summa som har chockat de båda delägarna.

– Jag får nästan svindel, det har gått jättefort. Vi vill ha en positiv inverkan på den svenska arbetsmarknaden, och vi vill göra skillnad för de personer som möts av beskedet att de måste lämna sina nuvarande arbeten, säger Jonny Häggström, omställningskonsult och delägare.

Nordisk kompetens har senaste året fördubblat antalet anställda, från 6 till 12 personer. Företaget har kontor i Luleå, Piteå, Boden och Umeå. Under måndagen öppnade de sitt femte kontor i Kalix.

– Vi ser positivt på framtiden i Kalix. Våra kontakter på orten andas positivitet. Vi är inte främmande inför att öppna kontor på fler orter, men det är inget som vi har planerat. Men träffar man rätt människor så kan allt hända, säger Jonny Häggström.

Mariam Al-zamami, omställningskonsult och delägare, berättar att de har anställt en ny medarbetare i Kalix som kommer att arbeta där med stöd från huvudkontoret i Luleå.

– Det känns jätteroligt. Jonny kommer från Kalix och vi har bara positiva erfarenheter från orten.

Hon tror att en av anledningarna till att det går så bra för Nordisk kompetens är deras anställda.

– De är vår guldgruva. Vi har bara valt att anställda människor som är bättre än oss. Tillsammans har vi lyckats hjälpa 87 procent av de som kommer till oss med utbildning eller jobb – och det är riktigt bra.

Annons