Viktor Granberg Omtänksamt

Viktor Granberg har just startat Omtänksam AB. Foto: Lennart Håkansson

Omtänksam startar i tuff bransch

Luleå Viktor Granberg, Luleå, har i augusti startat Omtänksam AB, som ska arbeta med försäkringsförmedling för företag, i början med fokus på mindre och medelstora entreprenadföretag.

Han ska försöka slå sig fram i en tuff bransch där många stora, nationella försäkringsmäklare är verksamma i Norrbotten.

- Norrbotten är en av de mäklartätaste platserna, det är jag medveten om. Men genom att arbeta annorlunda och vara mer innovativ ska det gå bra. Jag har jobbat på försäkringsbolag och sett hur mäklarna arbetar, säger Viktor Granberg.

Innan han gick ut gymnasiet började han arbeta på Moderna Försäkringar. Han var med när Vardia etablerade sig i Sverige och har jobbat där sedan 2011 och fram till nu i sommar, då han gått över till egen verksamhet i den bransch han alltid gillat att verka i. Än så länge är han ensam i verksamheten som arbetar med sakförsäkringar.

- Jag har ett hyfsat kontaktnät i den här stan och erfarenhet av försäkringar. En typ av kunder jag ska satsa på är mindre entreprenadföretag.  De stora mäklarbolagen ser inte potentialen i de mindre företagen i entreprenadbranschen där tillväxten varit stor de senaste åren. Inte minst inom tung trafik och grävmaskiner, säger Viktor Granberg.

Han ser stora möjligheter att utveckla produkter och samarbeten som kan skapa mervärde för kunderna och i nästa steg också för kundernas kunder.

- Innan 2018 är slut ska jag ha hittat några stora samarbeten och nått tillväxtmålet på minst tre anställda.

Annons
Annons