Vittjåkk kan byggas ut efter markköp

Vittjåkks skidanläggning. Foto: Arvidsjaurs kommun

Vittjåkk kan byggas ut efter markköp

Arvidsjaur Arvidsjaurs kommun får efter fyra års kamp köpa loss mark för att bygga ut skidanläggningen Vittjåkk, skriver sajten Besöksliv.

I fyra år har kommunen försökt få köpa mark i Vittjåkk från Naturvårdsverket och länsstyrelsen. Problemet har varit att marken ligger inom ett Natura 2000-område, varför effekterna av markutnyttjandet måste utredas mer noggrant.

Målet är att bygga ut anläggningen och sälja vidare till en privat entreprenör, och nu har kommunen fått klartecken för att anläggning och mark kan säljas vidare till en privat exploatör.

– Jag är så glad och lycklig över att vi äntligen har fått tillstånd att sälja. Nu ska vi paketera mark och anläggning på ett bra sätt för att läggas ut till försäljning i december, vi hoppas på att affären ska vara klar till våren, säger kommunalråd Lotta Åman (S), till Besöksliv.

I beslutet ingår förutom möjligheten att köpa marken, också att bygga stugor, liftar, toppstuga och hotell. Flera intressenter har hört av sig, lokala så väl som nationella och internationella.

Annons
Kontex -Annons -860x 320
Annons
hotell