Tomas Blomster (1)

Tomas Blomster

Krönika: Back in business

Krönika Två stora tack och tankar om mod och galenskap förmedlar Tomas Blomster som slutar som regionchef för Företagarna Norrbotten för att bli vd för Petterssons Charkuteri.

Förra året sammanfattade jag med orden utveckling och vikten av att vara lite galen. Det vill säga att vi med mod kommer långt. Under kommande år kommer vi alla säkert att behöva vara lite modiga, ibland tillsammans och ibland själva.

Norrbotten är ett län med många modiga och engagerade företagare som jag skulle vilja tacka. Tack för att ni skapar ett levande Norrbotten och bidrar till regionens tillväxt. Två stora tack vill jag dessutom förmedla lite extra.

TACK till Företagarnas lokalföreningar i Norrbotten som jobbar hårt för att ge alla våra medlemmar information och inspiration kring hur vi tillsammans bedriver företag på ett framgångsrikt och konkurrenskraftigt sätt. Utan ert fantastiska arbete hade mitt arbete som regionchef varit omöjligt. Alla ni har gett mig så många kloka tankar, idéer och förslag. Tack vare er har Företagarna Norrbotten levererat ett starkt 2016.

Mitt andra TACK går till alla våra medlemmar. Ni modiga företagare och entreprenörer är grunden till det Företagarna dagligen arbetar för. För det är precis så: vi arbetar för och åt er. Med det sagt vill jag uppmana alla medlemmar och icke medlemmar att kontakta oss med alla tänkbara frågor och önskemål. Vi arbetar för att det ska vara attraktivt och lönsamt att vara företagare. Ju mer aktiva ni är desto bättre jobb kan vi göra, både i de stora opinionsfrågorna vi driver och i den individuella medlemsrådgivning vi tillhandahåller.

För egen del stundar förändring och apropå att vara lite galen. Vad sägs om en civilekonom som arbetat inom finans en stor del av sitt liv i Stockholm som vänder hem till Norrbotten för att bli regionchef hos Företagarna och därefter bli korvfabrikör? Livet tar med andra ord många vändningar och ger många lärdomar.

Om drygt en månad går jag alltså vidare till att bli egen företagare inom livsmedelsindustrin. Denna bransch är för mig helt ny men har under en lång tid fascinerat mig. Med den nya livsmedelsstrategin i ryggen känner jag att vd- och delägarrollen hos Petterssons Charkuteri är mitt nya steg och helt rätt i tiden.

Från att arbetat för ett bättre företagsklimat och hjälpa andra entreprenörer ska jag nu, tack vara er inspiration och mod, ta klivet ut och följa min dröm att utveckla och driva ett eget företag. En nyckel till vår regions starka utveckling tror jag är vår goda förmåga till samverkan, vill ni mig något är jag bara ett telefonsamtal bort, och självklart är Pettersons Charkuteri medlemmar i Företagarna. Med detta sagt: nu är jag back in business. Er business.

Tomas Blomster

Avgående regionchef för Företagarna Norrbotten och blivande vd för Petterssons Charkuteri

Annons