Blamorama avtalar med Brottsofferjouren

Luleå Brottsofferjouren har anlitat produktionsbolaget Blamorama för att ta fram ett antal informationsfilmer till en ny nationell plattform. Projektet sträcker sig över två år och målet är att öka rättstryggheten för unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Under NMW-veckan fick besökarna möjlighet att lyssna på tre kreativa företagare på Start-Up After Work på Ebeneser. En av föreläsarna var Ingrid Fridesjö som grundade produktionsbolaget Blamorama för drygt ett år sedan. 

– Jag arbetade som videojournalist på TV4 när de stängde ner verksamheten här i Luleå. Jag ville inte ge mig in i vikariesvängen igen eftersom det är svårt att få jobb inom media så det kändes ganska naturligt att starta eget.

Ingrid Fridesjös mål när hon startade Blamorama var att skapa berättelser på ett kreativt sätt och att väcka känslor hos tittarna. Hon ville också träffa nya människor och att arbeta över hela världen.

– Mitt första internationella samarbete var med Ron Lynch från Austin, Texas i USA. Jag var en av fotograferna som hjälpte honom med hans film ”City of Songs” som är inspelad i Luleå. Den har faktiskt premiär på NMW och det ska bli jättespännande att se den, jag har inte haft tillfälle att göra det tidigare.

För att kunna ta stora uppdrag har Ingrid Fridesjö byggt upp ett nätverk av samarbetspartners. Bland annat är Plan Sju involverade i arbetet med Brottsofferjourens nya plattform. De har fått i uppdrag att ta fram en handbok. Filmerna ska ingå i en e-learning för rättsväsende och skola som Crearo Utveckling i Luleå ska ta fram.

– Under 2017 så står jag inför valet att anställa eller att arbeta mer med underleverantörer. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra, men det är roligt att det går bra. Tidigare var det jag som ringde kunder och försökte sälja in mig själv, nu är det de som ringer till mig. Men jag vill inte bli för bekväm så jag fortsätter att ringa eftersom man aldrig vet vad som kommer att hända i framtiden.