Kallax Flyg bygger hangar i Norge

Luleå Kallax Flyg bygger en hangar i Alta i Nordnorge och har tecknat ett nytt avtal med ett stort företag inom skogsnäringen I Finland.

Kallax Flyg är inne i en expansiv fas och just nu bygger man en ny hangar i Alta, Norge. De har precis påbörjat arbetet och byggnaden är beräknad att vara färdig till sommaren. Företaget har nyligen rekryterat en ny ekonomichef.

– 2015 var vårt bästa år hittills, med sedan minskade omsättningen året efter. Men det är inte något som vi tänker på utan vi blickar framåt hela tiden. Vi fortsätter att utveckla verksamheten precis som vanligt, säger Sten Stenvall, vd och pilot.

2016 var ett tufft år för Kallax Flyg med minskade intäkter, men företaget har skakat av sig de dåliga tiderna och blickar nu framåt. 

Kallax Flyg är ett helägt dotterbolag till Stenvalls Trä och grundades 1998 av syskonen Sven Stenvall, Folke Stenvall och Anna Flink. De arbetar bland annat med fjällflygning under snöförhållanden, bärgningsarbete av robotar och ballonger samt isspaning och persontransporter, bland annat till Nordpolen. 

– Kallax Flyg ökar sin närvaro i Finland och under 2017 kommer vi att samarbeta med ett stort finskt företag inom skogsnäringen. Med hjälp av helikopter ska vi bland annat sprida gödsel tillbaka till skogen.

Kallax Flyg har också lagt ner både tid och pengar på att utveckla sin flygverkstad i Långnäs utanför Piteå. Den nya satsningen innebär att de kommer att ta in både företag och privatpersoner som vill utföra bland annat underhåll på sin helikopter eller flygplan. 

– Vi har precis öppnat upp för allmänheten, men vi har redan fått in flera förfrågningar. Det känns bra att kunna ta in externa kunder och vi kommer att utöka utbudet eftersom.