LN Industrimontage dubblade efter flytt

Mattias Nilsson är nöjd med att ha mer än dubblat omsättningen på ett år, men han vill ändå se mer kontinuitet i LN Industrimontage uppdrag. Foto: Anna Holmberg

LN Industrimontage dubblade efter flytt

Boden Dyra hyror och ont om bra lokaler fick LN Industrimontage att flytta från Luleå till Boden i början av 2015. Ett beslut som har gjort att företaget har växt med 133 procent på ett år. Nu är företaget nominerat till Årets tillväxtföretag i Boden inför Näringslivsgalan den 11 februari.

Det går bra för LN Industrimontage som bland annat är med på Almis tillväxtliga över Norrbottens tio snabbast växande företag 2016. När delägarna Mattias Nilsson och Michael Lyckhagen fick reda på att de är nominerade till Årets tillväxtföretag på Bodens näringslivsgala kom det inte som någon överraskning.

– Det är klart att det är roligt fast vi hade det på känn. När vi flyttade till Boden i februari 2015 så kunde vi fortsätta att växa och har ökat omsättningen med 133 procent på ett år. Det är även helt andra priser i Luleå per kvadratmeter så vi tjänade verkligen på att byta stad, säger Mattias Nilsson.

Framgångssagan började för fyra år sedan när Mattias Nilsson köpte in sig i Michael Lyckhagens företag och LN Industrimontage bildades. I dag arbetar de bland annat med tillverkning och reparation av maskiner samt utrustning inom gruv, stål- och pappersindustrin.

– Det har gått jättebra sedan vi startade. Förutom flytten så tror jag att det även beror på att vi anpassar oss efter kunders önskemål och att vi investerar i nya maskiner.

LN Industrimontage har också gått från att ha en anställd till i dag ha 16 personer på lönelistan. Deras kunder består bland annat av LKAB, Vattenfall och SCA.

– Vi har ökat personalstyrkan varje år, men under maj till november brukar vi ta in fler vilket innebär att vi kan vara uppe i 20 till 30 anställda. Det är roligt att det går bra, men det jag önskar är mer kontinuitet i våra uppdrag. Vi har mest att göra på sommaren så det vore bra om man kan sprida ut det lite mer under hela året.

Övriga nominerade till Årets tillväxtföretag i Boden 2016 är Sundqvist Måleri och JMX Norr AB. 

Vem som vinner avgörs på Bodens näringslivsgala den 11 februari.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
Dundret -380x 512