LTU Business Tour ska stärka företagen

Luleå Affärsutvecklingsbolaget LTU Business och Luleå tekniska universitet lanserar nu LTU Business Tour 2017. Syftet är att göra det enklare för företag i regionen att växa och öka sin konkurrenskraft.

Det ska man göra genom att träffa fler företagare i regionen och genom att släppa ett nytt paket med tjänster där företagen för första gången får full tillgång till LTU Business och universitets innovationssystem.

– Vi ser vilken positiv effekt och tillväxt som skapas när företag samarbetar med universitetet och därför vill vi nå fler entreprenörer. Vi kommer att besöka samtliga kommuner i Norrbotten samt Skellefteå och Norsjö under året. Vi vill höra vilka behov som finns och diskutera lösningar som skapar konkurrenskraftigare och mer innovativa företag, säger Lars-Åke Isaksson, affärsutvecklare på LTU Business AB och näringslivskontakt för universitetet.

Utöver det lanseras också studentuppdraget Sommarkonsulterna, som ger företag möjligheten att utveckla sitt bolag under sommaren med hjälp av studenter. Företag kan få hjälp att lösa specifika problemställningar i sitt bolag och få möjlighet att punktmarkera vissa universitetsutbildningar för att rekrytera talanger.