Noak lägger golvet i Kirunas nya stadshus

Kiruna Noak, före detta Piteå Golv & Kakel, ska lägga golvet i nya stadshuset i Kiruna.

När Markus Johansson tog över Piteå Golv & Kakel av sin pappa 2011 började bolaget att växa rejält. På sex år har omsättningen ökat från 30 till 97 miljoner kronor.

Markus Johanssons ambition har hela tiden varit att expandera. När han köpte Kakelhuset i Luleå, Lindströms Golv i Råneå samt JB Golv i Piteå mellan 2013 och 2015 kände han att det var dags att byta namn på Piteå Golv & Kakel för att inte bara förknippas med en ort.

– Noak var från början ett dotterbolag till oss, men jag tycker om namnet. Det fungerar bra och folk har varit positiva till namnbytet sedan vi gick ut med nyheten i november förra året.

Markus Johansson är i dag huvudägare i Noak tillsammans med Patrik Stadig. De har mycket på gång just nu och bland annat har de fått i uppdrag att lägga allt golv, sätta plattor och undertak på Tallkronan som är en ny skola på Kronan i Luleå. Arbetet börjar i mars och förväntas vara färdigt till hösten.

– Det är ett stort jobb och perfekt för oss eftersom vi får arbeta med alla delar i företaget. Ungefär samtidigt börjar vi även att lägga golvet i Kirunas nya stadshus och det känns också roligt och givande.

Noak har inte bara ökat omsättningen, de har också gått från att ha 21 till 65 anställda sedan Markus Johansson tog över företaget. Deras snabba tillväxt har inte gått obemärkt förbi och 2014 tilldelades de Golvkedjans pris som årets Golvkedjeföretag. I november förra året vann de igen.

– När vi fick priset första gången så kändes det som att det var min pappas förtjänst, men inte denna gång. Nu är det mer vårt pris och ett bevis på att vi har gjort något bra med företaget. Inför 2017 så vill vi fortsätta att växa, nyanställa och kanske blicka ner mot kusten. Skellefteå är intressant, det händer väldigt mycket där just nu.