Nyföretagarcentrum överträffade målet

Luleå Nyföretagarcentrum Nord hade målsättningen att bidra till 70 nya företagsstarter i Luleå under 2016. Utfallet blev 79 nya företag. Nu tar Nyföretagarcentrum in ytterligare en företagsrådgivare.

- Vi har hela tiden sagt att vi ska växa organiskt. När vi nyrekryterar ska det vara för att efterfrågan på våra tjänster har ökat. Vi har kommit till den punkten nu, säger Camilla Sehlin, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Nord.

Ny rådgivare hos Nyföretagarcentrum Nord blir Åsa Johansson. Hon har arbetat med rådgivning, kommersialisering och företagande under många år, både inom privat och offentlig sektor och inom olika företagsfrämjande projekt. Hon har även erfarenhet av att starta och driva eget företag. 

Under 2017 är målet för Nyföretagarcentrum Nord att växa ytterligare:

- Vi fortsätter att arbeta för tillväxt, både genom att öka på vårt nätverk av samarbetspartners och förhoppningsvis även knyta samarbeten med fler kommuner. Och självklart ska vi fortsätta att hjälpa ännu fler entreprenörer att starta företag, målet för 2017 är minst 85 nya företag, säger Camilla Sehlin.

Nyföretagarcentrum Nord har funnits i Luleå i knappt två år. Den ideella föreningen erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till personer som vill starta företag i Luleå.