Christophe Risenius

Christophe Risenius blir ny vd för Icehotel. Foto: Pressbild

Langleychef blir vd för Icehotel

Kiruna Christophe Risenius blir ny vd för Icehotel i Jukkasjärvi.

Christophe Risenius har 30 års erfarenhet från hotellbranschen när han tar ledningen för Icehotel, som numera har åretrunt-verksamhet.

Han har varit resort manager på lyxhotellet One & Only Resorts på Maldiverna och hotellchef i franska Alperna. Närmast kommer han från rollen som vd för Langley Hotels & Resorts, där han varit ansvarig för driften av 13 hotell över hela världen.

– Vi är mycket glada att ha rekryterat Christophe Risenius som vd för Icehotel. Han har en bred gedigen internationell erfarenhet av högprofilerade hotell som passar mycket bra med våra gäster och den profil vi behöver för att fortsätta utveckla Icehotel, säger styrelseordförande Mats Svensson.

Christophe Risenius kommer ursprungligen från Frankrike. Sedan han flyttade till Sverige för tio år sedan har han haft ögonen på Icehotel.

– Jag besökte Icehotel med min fru i januari 2008 och vi hade en fantastisk upplevelse. Helheten av iskonceptet, servicen, maten och aktiviteterna i den vackra naturen gav Icehotel en speciell plats i våra hjärtan. Vi har sedan dess följt utvecklingen med en önskan att en dag återvända. Det är en speciell plats på världskartan med ett unikt koncept levererat av ett fantastisk team i en oslagbar miljö som borde stå på allas ”bucket list”, säger Christophe Risenius.

Han tillträder i september.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
hotell