Blikk blir eget bolag

Piteå Programvaruföretaget Form1 satsar nu stort på sitt affärssystem Blikk och gör det till ett eget bolag efter att omsättningen på kort tid ökat med 300 procent.

Niklas Gustafsson blir vd för det nya bolaget. Han kommer närmast från Speedledger, ett företag som är marknadsledare på molnbaserad bokföring i Sverige. Därifrån tar man också försäljningschefen Rickard Palo.

- Med bakgrund av den positiva utvecklingen vi haft på senare tid är det nu läge att ta det här steget. Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera Niklas Gustafsson som vd för Blikk AB. Vi räknar också med att Blikk kommer att behöva rekrytera mer personal inom kort, säger Mikael Gramer, vd för Form1 i Piteå. 

Blikk är ett molnbaserat affärssystem för små och medelstora företag som underlättar kontroll och administration. Ett hundratal företag har skaffat systemet, och företaget räknar med att försäljningen kommer att accelerera.

Siktet är i första hand inställt på den svenska marknaden. Flera företag i norra Sverige använder idag Blikk:s system, till exempel Lindbäcks Bygg, Älvsbyhus, Arctic Group, Fjärrtek, Ricoh och WPS, liksom en rad mindre företag inom olika branscher. Systemet har även många kunder på riksmarknaden. 

Blikk är integrerat med flera marknadsledande bokföringsprogram, bland annat Fortnox och Visma och har ett nära samarbete med flera ekonomi- och redovisningsbyråer.

Det nya bolaget Blikk kommer liksom moderbolaget att ha sitt säte i Piteå.