Data Ductus och Arctos Labs gör affär i Silicon Valley

Luleå Skellefteåföretaget Data Ductus, som nyligen storsatsade i Luleå, har tillsammans med Luleåföretaget Arctos Labs, fått ett uppdrag av ett mjukvarubolag i Silicon Valley.

För bara några veckor sedan offentliggjordes partnerskapet mellan de två företagen och Data Ductus planer på att anställa ett tiotal personer i Luleå. Nu har de två företagen fått en stor order i Silicon Valley.

- Det gick snabbt från första kontakt till kontrakt, säger Magnus Nilsson, ansvarig för Data Ductus satsning i Luleå.

Affären är inom en framtidsteknik som kallas Software Defined Wide Area Network (SD WAN) som handlar om att mjukvarustyra nätverk på ett effektivt och säkert sätt. Det är ett område som kräver komplexa tekniklösningar. 

 - Den här affären är en tydlig effekt av partnerskapet med Arctos Labs. Tillsammans har vi en unik kompetensprofil inom detta starka framtidsområde och vi ser stora möjligheter till många fler affärer inom SD WAN, säger Magnus Nilsson. 

Första delen i uppdraget handlar om expertkonsulting och rådgivning för att stärka kundens egen organisation. Data Ductus har redan haft ett team på plats i en vecka och målsättningen är att snabbt hjälpa kunden utveckla sitt erbjudande gentemot sina slutkunder som finns på en internationell marknad, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Data Ductus är ett Skellefteåföretag med drygt 200 anställda och kontor både i USA och Asien. I Norrbotten har man kontor i Luleå och Kiruna.

Arctos Labs  är ett Luleåföretag som profilerar sig med senior konsultation inom telekomområdet. Huvudfokus är kunder som telekomoperatörer, företag som levererar och tillverkar telekom utrustning och företag som levererar mjukvara och tjänster. Företaget verkar på en internationell marknad.