Hydro66 bygger fyra nya datahallar

Boden Hydro66 tredubblar sin kapacitet och bygger ut datacentret i Boden med fyra nya hallar.

Utbyggnaden sker för att möta det växande behovet av lagring och hantering av data. Många företag söker nya och bättre datacenterlösningar i en växande IT-infrastruktur.

- Vi har byggt upp en stark kundbas genom att utveckla flexibla och skalbara datacenterlösningar som passar många olika företag. Vi är mycket glada över att se befintliga kunder växa, och eftersom efterfrågan på våra tjänster är stor bygger vi nu ännu fler datahallar, säger Anne Graf, vd hos Hydro66.

Innan slutet av 2017 ska två nya serverhallar på totalt 1.000 kvadratmeter, motsvarande 400 serverrack, stå klara för kunder att flytta in sina servrar och sin IT-infrastruktur i. Första kvartalet 2018 ska ytterligare två serverhallar stå redo.

De nya hallarna byggs i anslutning till nuvarande anläggning och kommer att ha samma kapacitet som de två befintliga. Dagens datacenter, med 3,6 megawatt installerad effekt och 1.000 kvadratmeter yta, nyttjas nu till 80 procent. Med en utbyggnad av datacentret till 3.500 kvadratmeter och 11,6 megawatt installerad effekt hoppas Hydro66 kunna möta marknadens efterfrågan.

Hydro66 är den största leverantören av kommersiell datacenterkapacitet norr om Stockholm och anses vara banbrytande beträffande design och drift av datacenter.

Bland kunderna finns stora bolag från flera olika länder och branscher. Allt fler digitala tjänsteföretag och molntjänsteleverantörer blir kunder. Oftast rör det sig om företag som ser ekonomiska vinster men också fördelar med att kunna utforma egna skalbara lösningar tillsammans med en datacenterpartner.

Hydro66 ägs av brittiska investmentbolaget Black Green Capital.