Jägarna tillbaka som ny tv-serie

Älvsbyn Rolf Lassgård återvänder till Älvsbyn för inspelning av Jägarna, den här gången som en tv-serie för C More/TV4.

Rolf Lassgård kommer än en gång att spela den hemvändande polisen Erik, som han spelat i succéfilmerna Jägarna och Jägarna 2.

Nu handlar det om en originalserie från C More i sex delar med premiär nästa år i streamingtjänsten och därefter sändning i TV4. Inspelningarna sker i Norrbotten i området kring Älvsbyn och startar i höst.

För regin står den prisbelönta regissören Jens Jonsson (Snabba cash - Livet deluxe). Huvudförfattare av manus är Björn Carlström (Jägarna, Jägarna 2) och Stefan Thunberg (Jägarna 2, Hamilton: I nationens intresse)Serien produceras av Harmonica Films och SF Studios och är en samproduktion mellan C More/TV4, SF Studios och Filmpool Nord.

- Det är klart att Filmpool Nord ska vara med nu när Jägarna blir tv-serie. Handlingen, den eviga kampen om naturresurserna, är en återkommande tematik i våra produktioner. Kul att Jägarna är tillbaka där det en gång började – Älvsbyn, säger Stephan Apelgren, konsulent för långfilm och tv-dramatik på Filmpool Nord. 

- Satsningen på våra C More-originalserier som Saknad och nu senast Farang har slagit tidigare streamingrekord i tjänsten och med Jägarna tar vi ännu ett steg för att ge publiken mer högkvalitativ underhållning, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef på C More och TV4.