Nytt direktflyg mellan Amsterdam och Kiruna

Kiruna I februari nästa år startar ett charterflyg mellan Holland och Kiruna.

Det är den holländska researrangören Voigt Travel som tillsammans med besöksnäringen i Swedish Lapland ligger bakom satsningen.

Första året kommer fem charterflyg från Amsterdam att ankomma Kiruna med start den 3 februari. 

– Första året kommer vi att flyga mellan 3 februari och 3 mars, men målet är att kunna etablera en långsiktig flyglinje där Kiruna ska fungera som vår gateway in till Swedish Lapland, säger Cees van den Bosch, ägare på Voigt Travel.

Från att ha varit starka i finska Lapland har Voigt Travel under de senaste åren ökat sin närvaro i Swedish Lapland. Researrangören vill öka kännedomen om regionen på den holländska marknaden.

Inom Interreg-projektet Visit Arctic Europe har en treårig marknadsföringsinsats tagits fram tillsammans med Voigt Travel. Den syftar till att öka kännedomen om de upplevelser som entreprenörerna i Swedish Lapland erbjuder.

Den holländska researrangören Voigt Travel specialiserar sig på paketresor till den arktiska regionen sedan 2003, och är marknadsledande i Holland. Det är den enda researrangören som erbjuder direktcharter från Amsterdam till norra delen av Skandinavien både sommar och vinter.