Nya OK i Pajala

Den blivande nya bensinstationen i Pajala. Bild: OK Norrbotten.

OK bygger bemannad station i Pajala

Pajala OK Norrbottens nästa storsatsning blir en ny bemannad station i Pajala.

Den nya stationen blir inte enbart en bensinstation utan ska också bli en servicepunkt i kommunen med turistinformation, paketservice, servering med lounge och offentliga toaletter, parkering för turistbussar och pendlarparkering.

Serveringen erbjuder konceptet Quick To Go, med smörgåsar, fikabröd, korv och annan mat och dryck.

– Vi har lyssnat på våra medlemmar och deras önskemål om en ny station i Pajala. Tack vare att vi har fått med oss besöksnäringen med Pajala Turism, Pajala kommun och länsstyrelsen i Norrbotten i samarbetetet kan vi nu bygga en ny station i Pajala, säger Staffan Magnusson, vd för OK Norrbotten. 

Investeringen är på cirka 16,5 miljoner kronor. Länsstyrelsen bidrar med 1,9 miljoner genom lantbruksstöd. Även kommunen bidrar. Den befintliga OKQ8-stationen i Pajala är i mycket dåligt skick, varför man valt att bygga helt nytt.

Den nya stationen byggs i korsningen mellan väg 392 mot Luleå och Överkalix, och väg 99 mot Haparanda. Stationen beräknas bli klar i december i år.

– Det är med glädje vi fortsätter att investera i Norrbotten. Vi är det enda bensinbolaget som har verksamhet i länets samtliga kommuner och det är vi stolta över, säger Staffan Magnusson. 

 

Annons