Ouroboros i hamnen

Shane Doolin, Eric Schlemme och Susanne Törnlind. Foto: Lennart Håkansson

Ouroboros tält

Ouroboros slår upp sina tädtältsäger på obebodda öar i Luleå skärgård. Foto: Ouroboros

Ouroboros satsar på trädcamping

Luleå Luleåföretaget Ouroboros satsar, genom ett nystartat företag, på en för Sverige helt ny form av tältupplevelse: trädtältscamping , eller ”The tentsile experience”.

Turister och andra intresserade ska erbjudas att tälta uppe i träd på obebodda öar i Luleå skärgård. Målgruppen är små grupper av människor som vill ha en annorlunda naturupplevelse, i tält uppspända mellan träd. Produkten kallas The Nest.

- Det är roligt att vara uppe i luften, man får andra perspektiv, säger Shane Doolin som tillsammans med Ouroboros bildat Lapland Archipelago Adventure. Han har i flera år kört svävare och båtar åt Brändögruppen i skärgården.

Det här är första företaget i Sverige som erbjuder tältning i träd. Det finns några få företag i Europa och andra världsdelar som driver sådan verksamhet. Ouroboros  och Lapland Archipelago Adventures samarbetar både internationellt med företag som Tentsile och European Safari Company, och med lokala företag och organisationer som Brändögruppen och Visit Luleå.

- Vi kan erbjuda ”room with a view”, säger Susanne Törnlind som tillsammans med Eric Schlemme driver Ouroboros.

Ouroboros startade sin verksamhet för ett år sedan och öppnade cykelbutik och yogastudio på Kungsgatan i Luleå. Nu satsar man på nya former av camping och friluftsliv.

- Den här sommaren kommer vi att satsa mer på turistaktiviteter som cykel, kajak, paddleboard och vandring. Vi skiftar fokus mot turism, säger Susanne Törnlind.

När Ouroboros startade för ett år sedan stod man på fyra ben: cykelbutik med verkstad, cykeluthyrning, Yogastudio och guidade turer. Nu har man tonat ned cykelbutiken och har kvar cykelverkstad och uthyrning. Yogastudion bedrivs även på nya adressen på Kungsgatan, dit man flyttat i år. Där är verksamheten intensivast under vinterhalvåret. På vintern erbjuder man också cykelturer i snö och vandring med snöskor.

Och nu i sommar blir det satsning på uthyrning och turer med cykel, kajak, paddleboard och vandring. Plus trädtältning.

- Vi vill vara med och öka antalet besökare i Luleå genom att ha aktiviteter att erbjuda besökarna. Gemensamt för våra aktiviteter är att man tar sig fram med egen kraft.  Vi använder bara bilar och båtar till transport till startpunkten, säger Eric Schlemme.

Annons
Annons