Leif Östling

Leif Östling blir ordförande i styrelsen för Honorary Doctors Academy.

Leif Östling till Honorary Doctors Academy.

Luleå Leif Östling blir ordförande i Honorary Doctors Academy vid Luleå tekniska universitet.

Leif Östling har tidigare varit chef för lastbilskoncernen Scania och är nu ordförande i Svenskt Näringsliv och hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Han är född i Luleå.

– Ett organiserat samarbete mellan Luleå tekniska universitet och de som utsetts till hedersdoktorer eller fått förtjänstplaketter ökar universitetets kontaktnät med näringsliv, omgivande samhälle och andra forskningsinstanser. Samtidigt får nya akademien möjlighet att ge något tillbaka till universitetet som tack för de fina utmärkelserna. Dessutom skapas nya utvecklingsmöjligheter i den interna samvaron i akademien, säger Leif Östling. 

Honorary Doctors Academy är en ideel förening där medlemmarna ska få kontinuerlig information om Luleå tekniska universitetet och dess samverkan med näringsliv, samhälle och kulturliv.

Initiativtagare till Honorary Doctors Academy är Johan Sterte, rektor vid Luleå tekniska universitet, och Leif Östling. Medlemmar är personer som utnämnts till hedersdoktorer vid Luleå tekniska universitet, mottagit förtjänstmedalj samt är eller har varit rektor vid universitetet.

Annons