Padel365 bygger ny hall

Luleå Padel365 AB bygger en ny padelhall på Tuvåkra med fem banor. En investering på cirka 3 miljoner kronor

Orsaken är det stora intresset för den nya sporten padel. Hallen på Ålgatan med två banor räcker inte till för alla som vill spela.

- Vi har fullbelagt idag. Enda alternativet är att satsa fullt ut och bygga. Ska vi utveckla både sporten och verksamheten måste vi stasa, säger Per Dalhägg, vd för Padel365 AB.

Det var han och Anders Johansson och Lars Lyytinen som drog igång den första padelhallen i Luleå, på Ålgatan. Det som började som ett hobbyprojekt för två år sedan blir nu en etablerad verksamhet där Lars Dalhägg arbetar som vd.

Den nya hallen byggs just nu på Tuvåkra, industriområdet som gränsar mot Storheden. Den blir på 1500 kvadratmeter och ska vara klar för invigning den 1 september.

Det är AlCe Invest i Luleå AB, ägt av Björklund Konsult i Luleå AB, som äger och bygger. Padel365 ska hyra lokalen i tolv månader. Investeringen är i storleksordningen 3 miljoner kronor.

Hallen på Ålgatan ska vara kvar.

Padel är en racketsport som är stor i Spanien och Latinamerika och nu vinner allt fler anhängare i fler länder, bland annat Sverige.