Bryggeriet

Paula Fahlander och Lisa Liljedahl ser fram emot att få öppna dörrarna till den nya gallerian i Bryggeriet. Foto: Anna Holmberg

Vineyard 1

Anders och Linda Liljeros öppnar en ny restaurang i Bryggeriet. Foto: Anna Holmberg

Vineyard Event & Konferens öppnar ny restaurang i Bryggeriet

Luleå Nya Bryggeriet slår snart upp portarna. En av nyheterna är att ägarna till Vineyard Event & Konferens öppnar en ny restaurang där.

Det har hunnit gå några år sedan Lisa Liljedahl la ner frisörsaxen för att studera konst. Efter att ha bott utomlands en tid är hon tillbaka i Luleå och redo att gå vidare med ett nytt projekt, nämligen att förvandla Bryggeriets gamla lokaler till en kreativ galleria.

Lisa Liljedahl är inte rädd för att prova på nya vägar i livet och denna gång har hon sin syster, Paula Fahlander, med sig på resan. Just nu har de fullt upp med renoveringen av Bryggeriet för att kunna skapa en kreativ galleria, ett arbete som skulle ha avslutats för en månad sedan.

– Vi började i november, men det har tagit längre tid än vi trodde. Vi har en konferens inbokad för 250 personer 9 juni så allting måste vara färdigt då, säger Lisa Liljedahl.

När allting är klart kommer det bland annat att finnas en frisörsalong, tatueringsstudio, butik, ateljé och en restaurang fördelat på de tre våningsplanen. Det är ägarna bakom Vineyard Event & Konferens i Luleå som ska driva den nya restaurangen Villgot.

– Det som är roligt med deras koncept är att det är genomarbetat och andas Norrbotten, säger Lisa Liljedahl.

Villgot kommer att ha cirka 250 sittplatser inomhus och det ska även att finnas en delikatessbutik i anslutning till restaurangen.

– Vi har en bra lokal och det finns möjlighet att anordna både konferenser, bröllop, större middagar och konserter på det våningsplanet. Men det kommer inte att bli någon nattklubbsverksamhet. 

Lisa Liljedahl berättar att de kommer att bygga en terass med sittplatser som de planerar att glasa in i ett senare skede. Tanken är att den på något sätt ska byggas ihop med isvägen på vintern.

– Vi hoppas att det blir så. Det ska bli skönt när allt är färdigt, det här kommer att bli jättebra. Bättre än jag trodde. Det är en sak att ha en idé i huvudet och sedan se den bli verklighet.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
Konferens