Christina och Roland Skoog fick Stora byggpriset

Christina och Roland Skog tar emot Stora byggpriset vid Norrbottens Byggmästareförenings årsmöte. Foto: Lennart Håkansson

Byggstenen stipendiater

De åtta stipendiaterna som fick Byggstenen. Foto: Lennart Håkansson

Christina och Roland Skoog fick Stora byggpriset

Luleå Christina och Roland Skoog, Skoogs Handels AB, fick under fredagseftermiddagen ta emot Stora byggpriset.

Det är Norrbotten Byggmästareförening som instiftat Stora byggpriset för uppmärksamma positiva insatser som görs för skapande och tillväxt i Norrbotten, och som främjar byggindustrin i länet.

I juryns motivering till utmärkelsen heter det bland annat:

"Christina och Roland Skoog har med stöd av familjen utvecklat köpcentra Småstaden, gett Piteå fler kontorsmiljöer, privata bostäder och sist men inte minst byggt Piteås nya landmärke Kust Hotell & Spa." Prisutdelare var landshövding Sven-Erik Österberg. Priset består av 75.000 kronor och en statyett som symboliserar skapande, tillväxt och byggandets utveckling i Norrbotten.

- Det är jätteroligt. Vi visste att vårt bygge skulle bli spektakulärt, men att det skulle uppmärksammas så mycket och stort, blev en överraskning, säger Christina Skoog.

Kust är nominerat av Svensk Byggtjänst och Byggindustrin till utmärkelsen Årets bygge. Tidningar och magasin har gjort reportage om det nya hotellet och det är med i en bok om arkitektur och byggmaterial som ska ges ut i 80 länder.

Vid fredagens möte delade Norrbottens Byggarbetsgivares Utvecklingsfond ut sitt resestipendium, Byggstenen, till åtta stipendiater: Andreas Vikberg, Skanska Hus, Urban Wasikkaoja, Edito Bygg, Jonas Haapaniemi, Peab Anläggning, Bodel Blom, Byggutrustning i Luleå AB, William Vikström, Extreme Bygg, Agnes Grandin, Noak, Katarina Hedvall, GLB, Per Mettävainio, Skanska Hus.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
Dundret -380x 512