Genesis IT och Datapolarna inleder samarbete

Luleå Luleföretaget Genesis IT och Skellefteåföretaget Datapolarna inleder samarbete för att tillsammans leverera kompletta affärs- och verksamhetslösningar för träbranschen.

Samarbetet bygger på en integration av Genesis affärssystemlösning Ifenix och Datapolarnas olika systemkomponenter för bland annat produktionsstyrning av sågverk.

– Detta är ytterligare ett led i att göra vår produkt tillgänglig för en bredare marknad samtidigt som vi tillsammans med Datapolarna kommer att kunna leverera en unik lösning till en bransch som är i behov av moderna verktyg, säger Patrik Liljegren, marknadschef Genesis IT AB.

Genesis IT erbjuder affärs- och verksamhetssystem, molntjänster och IT-driftslösningar.  Bolaget är publikt och noterat på Aktietorget där dess aktie handlas under kortnamnet GENE. Genesis IT grundades 1998 och har ett 40-tal anställda i Stockholm och Luleå. Det är dotterbolag till Stenvalls Trä.

Datapolarna bedriver systemutveckling med huvudparten av företagets lösningar inriktade mot sågverks- och gruvindustrin. Bolaget har sedan många år en inriktning att leverera färdiga systemlösningar kring planering, uppföljning, lagerhantering och logistik. Datapolarna grundades 1995 och har 15 anställda i Skellefteå.