Nolia startar Sveriges största rekryteringsplattform

Piteå Mässan Load Up North satsar på utbildning och rekrytering av maskinförare och tekniker inom anläggning, gruva och skog.

– Att vi har lyckats få arbetsgivare, utbildare och branschföreträdare att jobba tillsammans i detta projekt är helt unikt och stort, säger Bo Sandström mässgeneral för Load Up North.

Load Up North är den största branschmässan norr om Stockholm för alla som jobbar inom områdena entreprenadmaskiner, transport, rekrytering, väg och anläggning och skog.

I år blir det en stor satsning på utbildning och rekrytering. Arrangörerna har  samlat företrädare för arbetsgivare, utbildare och branscher under samma tak. Det blir sex samarbetspartners som är med och gemensamt satsar för att visa upp sig och sina branschers utbildningar och behov av arbetskraft under mässan. 

Klara samarbetspartners är Skoglig Samverkan i Norrbotten, BDX , Swecon anläggningsmaskiner, Kalix Naturbruksgymnasium och branschorganisation ME Maskinentreprenörerna.

Load up North är Nolias mässa för entreprenadmaskiner, transport och rekrytering, jord och skog, och väg och anläggning. Mässan genomförs vartannat år i Norrbotten och vartannat år i Västerbotten. I år hålls den på Boden Arena 31 augusti - 2 september 2017.