SSAB masugn

SSAB har gått med Fossilfritt Sverige. Foto: Lennart Håkansson

SSAB går med i Fossilfritt Sverige

Luleå SSAB går med i regeringens initiativ för ett fossilfritt Sverige. Det innebär att SSAB ställer sig bakom målet att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer och företaget lovar att själva utföra konkreta åtgärder för att nå dit.

- Hållbarhet är en viktig del av vår affärsmodell, både på kort och lång sikt. Med initiativet för en koldioxidfri stålindustri och många andra projekt som vi genomför för att komma bort från ett kolberoende, hoppas vi kunna bidra stort till ett fossilfritt Sverige, säger Maria Långberg, personal- och hållbarhetsdirektör på SSAB.

Fossilfritt Sverige är en plattform för dialog och samverkan mellan företag, kommuner och andra aktörer som vill göra Sverige fritt från fossila bränslen. Genom att skriva under initiativets deklaration ställer man sig bakom att Sverige går före i klimatarbetet.

I fjol lanserade SSAB, LKAB och Vattenfall ett initiativ för att lösa koldioxidfrågan i svensk stålindustri, genom att i framtiden använda vätgas istället för kol och koks i stålframställningen. Det innebär en process som släpper ut vatten istället för koldioxid. I dag är SSAB en av landets största källor för koldioxidutsläpp.

Annons