Arctic Group Karriärstolen

Några student i karriärstolar hos Arctic Group. Bilden från ett tidigare tillfälle.

Arctic Group drar igång Karriärstolen

Luleå IT-företaget Arctic Group genomför för fjärde året Karriärstolen för studenter.

Under tisdagförmiddagen deltog 20 studenter i en audition hos Arctic Group för att få en plats i Karriärstolen. I år finns plats för sju studenter. De som antas får en arbetsplats på företaget under studietiden och får känna på att arbeta i branschen.

Syftet med Karriärstolen är att ge studenter på LTU en bra möjlighet att skolas in i arbetslivet, att få fler studenter på LTU att stanna i Luleå efter examen,  och underlätta företagets rekrytering och komptensförsörjning i framtiden.

- Första året fick vi vända oss till ett rekryteringsföretag och köpa kandidater. De senaste åren har vi haft jättemånga sökande och en bra blandning från datateknik, systemvetenskap och digital tjänsteutveckling, säger Mikael Andreasson, försäljningschef på Arctic Group.

Karriärstolen ger Arctic Group bra möjligheter till föryngring och jämnare könsfördelning i en mansdominerad bransch. Det krav Arctic Group ställer på studenten, för att få en plats och sedan en anställning, är att hen tar ut sin examen, och inte lockas att hoppa av studierna.

Annons
Koneo -worklife -620x 320
Annons
Konferens