Part Group köper PCS Modulsystem

Kalix Kalixföretaget Part Group utökar sin koncern och köper en majoritetspost i Stockholmsföretaget PCS Modulsystem.

PCS Modulsystem AB är ett tjänsteföretag som hyr ut modullokaler. Därmed breddar modulbyggaren Part Group sitt verksamhetsområde och kan utnyttja synergier.

– I första hand ser vi detta som en ren investering. Part Group går bra, vi växer hela tiden organiskt och inviger denna vecka nya försäljnings- och utställningslokaler i Arlandastad. Men vi söker också bra placeringar, säger Part Groups vd Anton Lundholm.

Part Group har köpt 60 procent i PCS Modulsystem AB med option att om tre år köpa resterande 40 procent av PCS Modulsystems Per-Olof Ekberg.

PCS Modulsystem har kontor i Stockholm, Göteborg och Sundsvall. Företaget ska fortsätta som förut och företagets vd och grundare Per-Olof Ekberg blir kvar som vd och delägare.

– Självklart hoppas vi också med tiden utveckla gemensamma synergieffekter med detta företagsköp. Part Group är ett tillverkande industriföretag inom byggsektorn med moduler för badrum, kök och mycket mer. I veckan kan vi också visa upp vår första färdiga bostadsmodul på 22 kvadratmeter och vi invigde nyligen ett helt hotell i Uppsala, som vi byggt med vårt egna modulkoncept, säger Anton Lundholm.

Part Group är en industrikoncern med ursprung i Kalix i Norrbotten, där fortfarande den huvudsakliga verksamheten och produktionen är förlagd. Bakom Part Group står familjeföretaget Concentus som ägare. 

Från 1990-talets början har Part Group vuxit och hade fram till nu fem bolag inom koncernen och 450 anställda, varav 300 i Kalix. De fem bolagen är Part Construction AB, Pre Bad AB, Space Interiör AB, Isolamin AB samt Pre Energi AB. Till det läggs nu PCS Modulsystem.

Annons