Polarbröd ökar andelen tågtransporter

Älvsbyn Allt bröd som levereras söder om Gävle ska nu åka tåg, enligt bolaget.

Från 1 juni 2018 ökar Polarbröd andelen järnvägstransporter, från 49 procent till 80 procent av de totala leveranserna. Enligt ett pressmeddelande från Polarbröd innebär det att den fulla potentialen för järnvägstransporter nås. 

– Nu tar vi nästa steg mot full hållbarhet och maxar vår andel tågtransporter och medföljande miljöeffekter. Det här arbetet har pågått sedan 2003 och det känns fantastiskt att i dag kunna signera ett avtal som leder till en långsiktigt hållbar lösning, säger Johan Granberg, inköps- och logistikchef på Polarbröd.

Polarbröd, DB Schenker och terminaloperatören Real Rail samarbetar kring transporterna, som förläggs via Luleå till Umeå och via till Rosersberg med tåg. Lastbilar till och från terminalerna ska drivas med biodieseln HVO. 

– Vår ambition är att vara en föregångare på miljöområdet inom logistik- och transportbranschen och är glada över att få vara en del av Polarbröds långsiktigt hållbara lösning, säger Lars Konradsson, distriktschef för DB Schenker i Norr- och Västerbotten, i pressmeddelandet.

Annons
Kontex -Annons -860x 320
Annons
Dundret -380x 512