Darkathlon får miljonstöd till hall för däcktester

Piteå Tillväxtverket har beviljat Piteåföretaget Darkathlon AB ett regionalt investeringsstöd på 17 miljoner kronor.

Pengarna ska användas till andra etappen av bygget av en inomhushall för däcktester.

”För att upprätthålla den tillväxt som sker inom biltestnäringen och behov av vintertester året runt är denna investering strategisk både för företaget och branschen”, skriver Tillväxtverket i sitt beslut.

Darkathlon utvecklar aktiviteter på snö och is inomhus vid Lindbäcksstadion i Piteå, Norrbotten. 2015 fick Darkathlon investeringsstöd av Tillväxtverket för att bygga en inomhushall. I inomhushallen har företaget Arctic Falls erbjudit sina kunder vintertest av däck. Hallen har i det närmaste varit fullbokad under hela året för däcktest. 

Nu kan Darkathlon utöka den befintliga inomhushallen och erbjuda fordonstillverkarna flera typer av testmöjligheter. I planerna ingår också verkstäder och kontor. Investeringen medför också att det blir möjligt att anställa fler i Arctic Falls. I anläggningen ingår också en skidtunnel för skidträning året om.

Darkathlon AB ägs av Lindbäcks Bygg, Arctic Falls, Swedia Capital, och Partnerinvest Norr med på 22,5 procent var. Resterande 10 procent ägs av Charlotta Kalla.