Ida Ask

Ida Ask är dubbelt nominerad på Luleå Business Awards. Foto: Anna Holmberg

Lilla Skafferiet tecknar avtal med First Camp

Luleå Lilla Skafferiet tecknar ett treårigt avtal med First Camp. Inför Gala Night är företaget nominerat i två priskategorier.

Lilla Skafferiet har snabbt blivit en favorit bland de som tycker om både ekologiska och närproducerade varor. Under sommaren hade ägaren Ida Ask dessutom hand om Kolarens Kafé i Karlsvik – och nu är hon på väg att skriva på ett treårigt avtal med First Camp för fortsatt drift av verksamheten.

Affärer i norr var först med att avslöja att Handlarn på Bergviken hade hittat en köpare. Nu har det gått lite mer än två år sedan Ida Ask och hennes man Andreas Krekula öppnade Lilla Skafferiet i den gamla butiken – och det har gått bättre än vad de någonsin hade vågat hoppas på.

– Det går bra, och vi växer sakta men säkert. Jag trodde att vi skulle få en lugn start, men när vi öppnade så stod det folk utanför och väntade. Vi har också ökat från tre till fem anställda, säger Ida Ask, ägare.

Ett bevis på att Lilla Skafferiet har tagits emot med öppna armar av Luleås näringsliv är de två nomineringarna på Luleå Business Awards. Ida Ask kan bli Årets unga företagare samt vinna Årets hållbarhetspris.

– Det är riktigt roligt, men det är också spännande och nervöst. Det är jättestort med två nomineringar. Det känns verkligen som att folk har uppmärksammat det som vi gör – och står för. Vi satsar enormt mycket på både ekologiska och närproducerade produkter. 

Under sommaren har Ida Ask dessutom tagit hand om Kolarens Kafé i Karlsvik – och nu står det klart att det blir en fortsättning. Hon är på väg att skriva på ett treårigt avtal med First Camp som innebär att hon kan fortsätta att utveckla verksamheten.

– Det känns jättebra. Man behöver tid på sig för att kunna prova på nya idéer och arbeta in ett koncept. Jag ser fram emot att nästa sommaren och hoppas på en riktigt bra säsong.

Annons
Kontex -620x 320-Standard
Annons
hotell