Skylite har fyrdubblat omsättningen

Luleå Skylite har fyrdubblat omsättningen sedan starten för tre år sedan, och man planerar för fortsatt tillväxt. Inför Gala Night är företaget nominerat som Årets tillväxtföretag.

Skylite hjälper företag att ta kontroll över sin IT. Och deras affärsplan har visat sig ligga helt rätt i tiden. Sedan starten 2014 har de ökat omsättningen från 8,8 till 34 miljoner kronor.

Det har bara gått lite mer än tre år sedan Skylite grundades – och företaget befinner sig just nu på en spännande resa. De lyckades hamna mitt i digitaliseringen av samhället och har tagits emot med öppna armar av företag i alla branscher.

– Det känns jätteroligt, och vi har precis lanserat dotterbolaget Skylite affärsutveckling på marknaden. Vi kommer bland annat att arbeta med projektledning och verksamhetskonsulting inom big data, analytics och business intelligence, säger Mattias Lindström, vd.

Båda bolagen är dessutom i stort behov av att hitta nya medarbetare för att möta kundernas efterfrågan.

– Vi söker egentligen alltid folk, men det är svårt att hitta rätt kompetens. Om det till exempel kom tio personer som var helt rätt för oss så skulle jag anställa alla på en gång. Men sanningen är den att det är tufft för alla IT-bolag över hela Sverige att hitta erfarna konsulter, säger Mattias Lindström.

Intresset för Skylite är stort och IT-bolaget har gått från att omsätta 8,8 till 34 miljoner kronor på tre år. Men under 2017 har de tagit det lite lugnare med bearbetningen av nya kunder och fokuserat på att bland annat skapa stabila – och hållbara interna processer. 

– Under de första åren var målet att få bolaget att flyga. Nu flyger det – och då var det läge att se över våra interna rutiner och vårda vårt varumärke. Vårt mål är att växa, men vi vill göra det kontrollerat, säger Mattias Lindström.

Under våren var han nominerad till Årets företagare på Luleå Business Awards, men förlorade mot Johan Larsson, vd på Nyab. Nu kan Skylite bli Årets tillväxtföretag.

– Det känns roligt att vi är nominerade. Alla som jobbar i bolaget ska ha cred – och beröm för det fantastiska jobb som de utför. Utan dem blir det inga leveranser. Jag har sagt till Johan Larsson på Nyab att om jag förlorar mot honom igen så kommer jag att tvinga dem att bli kund hos oss, säger Mattias Lindström och skrattar.