Data Ductus startar Ductus Labs

Luleå Efter förvärvet av Preeye i Luleå har datakonsultbolaget Data Ductus från Skellefteå nu startat Ductus Labs i Luleå.

Under våren 2016 köpte Data Ductus 70 procent av aktierna i Preeye. I samband med förvärvet bytte Preeye även namn till Ductus Preeye och blev en del av Ductusgruppen.

I juni i år köpte Data Ductus de sista andelarna som avslutade affären.I samband med att affären avslutades öppnade det nystartade bolaget Ductus Labs även kontor i Luleå.

Ductus Labs arbetar med konsultverksamhet inom telekommunikation, IT och datateknik.

– Med Data Ductus expertis inom bland annat mjukvaruutveckling och integration får vi nu ett mycket starkare totalerbjudande och därmed även större möjligheter att skapa värde för våra kunder, säger Bengt Gunnarsson, operativ chef på Ductus Preeye.

Ductus Preeye levererar produkter och konsultation för bland annat identifiering, positionering, integration, logistik och underhåll till kunder inom gruv- och processindustrin, energisektorn och offentlig verksamhet.  

– När Ductus Labs öppnade kontor i våras blev vi nio stycken anställda på plats i Luleå. Vi har även ett kontor i Kiruna med åtta personer, men vi kommer att ta in ny personal regelbundet. Vi har mycket mer muskler efter att vi blev uppköpta.

Data Ductus är ett multinationellt datakonsultföretag specialiserat på tekniskt avancerade lösningar.  De grundades 1989 och har kontor i både Sverige och USA. Sedan starten har de fortsatt att växa och idag har de cirka 180 anställda.

– Det känns bra att de satsar i Luleå, och det är även roligare att jobba när det händer saker. Nu i höst kommer vi bland annat att arbeta med ett stort projekt åt IKEA Industry och vi hoppas att det kommer att leda till större jobb i framtiden.

Ductus PreEye har flera stora projekt på gång i Norrbotten, men även utomlands. I höst kommer de att åka ner till i Saudiarabien för att övervaka ett nytt uppdrag. 

 – Swisslog ska bygga en gigantisk fabrik där och vi ska se till att alla flaskor och backar är staplade på rätt sätt. Vi är med på ett litet hörn i hela processen, men vi är otroligt tacksamma och vill såklart även att det leder till något mer.