Egerup fortsätter att växa

Luleå Egerup Produktion & Studio har gått från att vara en hobby till ett aktiebolag. Samtidigt som företaget växer har verksamheten utökats med en ny inspelningsstudio, event, konserter, matlagningstävlingar – och en app för skolmat.

Andreas Egerup har lång erfarenhet av filmbranschen och har bland annat arbetat på TV4 Norrbotten. 2005 valde han att ta klivet ut som egenföretagare när han ombildade sin hobbyverksamhet till ett aktiebolag. Och det går bra för Egerup Produktion & Studio som fortsätter att växa.

– Egentligen kan man säga att det tog fart på riktigt 2011 när jag lanserade skolmatsappen. Helt plötsligt blev den huvudinkomsten. I dag finns appen i mer än halva Sverige, det vill säga ungefär 180 kommuner. Den har även gett upphov till omsorgsappen som finns i cirka 30 kommuner.

För två år sedan gick Anders Egerup från att ha en studio på 20 till 500 kvadratmeter. Hans nybyggda lokal innebar också att han tog klivet ut i eventbranschen.

– Det finns flera kök, en bar och det går även att göra om studion till en nattklubb. Just nu är vi uppbokade i princip varje helg resten av året. Det känns otroligt roligt. Vi anordnar allt från företagsevent till födelsedagskalas.

Men framgångarna med skolmatsappen, studion och eventverksamheten blev för mycket för Anders Egerup. Under hösten 2016 gick han in i väggen.

– Jag tyckte inte att det var roligt att arbeta längre. Jag körde på åt alla håll och kanter, byggde en studio, jobbade ideellt och lanserade två appar. Men nu är jag tillbaka och kan känna glädjen med mitt arbete igen.

Under det senaste året har han dessutom fått sällskap i studion av företagen LAPD och Silverview som också arbetar med rörlig bild.

– Det känns jätteroligt att de hyr in sig hos mig eftersom vi kan samproducera filmuppdrag. Vi har precis vunnit en upphandling tillsammans med Stagecraft vilket innebär att det är vi som ska filma Luleå Business Awards. Det är en stor utmaning, men vi är redo.

Anders Egerup ser positivt på framtiden. Han har dessutom precis lanserat ett nytt koncept som heter Kockslaget.

– Två lag tävlar mot varandra i en riktig tv-studio som vi har byggt upp. Det känns precis som att de är med i ett matlagningsprogram. Vi har kört tio omgångar och det har varit succé varje gång. Det är riktigt roligt att Kockslaget är uppskattat, men jag kommer inte att ta på mig mer än vad jag orkar. Jag har lärt mig att säga nej innan det blir för mycket.