Kust hotell nominerat till miljöpris

Piteå KUST Hotell & Spa är nominerat till Årets Miljöpris på Betonggalan 2017.

Priset delas ut till en person, ett företag eller en institution som under året aktivt bidragit till miljöförbättrande åtgärder eller kunskaper som inspirerar till miljöförbättring där betong varit en viktig del.

- Det är fantastiskt roligt att bli nominerade och att vår satsning såväl uppmärksammas som uppskattas. I vårt koncept och storytelling är naturen och miljön central och viktig. Självklart har vi gjort medvetna och miljövänliga val där vi haft möjlighet. Vi vill göra gott för såväl människor som natur, säger Christina Skoog, vd Skoogs Fastigheter i ett pressmeddelande.

Genom en betongfasad med inblandning av titanoxid upptar hotellet koldioxid och fungerar som en lunga för Piteå centrum. Förutom att förbättra luften bidrar den också till att fasaden hålls ren när smuts sköljs bort av regnet.  

Betonggalan arrangeras av Tidskriften Betong och priset ”Roger” delas ut i åtta kategorier. Den 23 november 2017 är nästa Betonggala på Waterfront i Stockholm. Röstningen pågår 9-22 okt på betong.se.