Hans Andersson Nova

Hans Andersson vd och delägare i Nova Industri. Foto: Lennart Håkansson

Nya ägare går in i Nova

Kalix Ponto AB, Tallbacka Invest och Expandera AB går in som nya ägare i Kalixföretaget Nova Industri, tillsammans med vd Hans Andersson.

- Nova är ett välkänt serviceföretag som vi tror mycket på. Nova har alla förutsättningar för att vara en värdefull aktör, inte bara för vår viktiga basindustri utan även för små och medelstora företag som har behov av snabb och kostnadseffektiv service. Vi ser verkligen fram mot att ta Nova in en ny intressant fas i sin långa historia, säger nytillträdde styrelseordföranden Erik Sandberg i ett pressmeddelande.

- Företaget har på kort tid gått från att verka lokalt i Kalix till att nu vara en större aktör med verksamheter på flera orter i Norrbotten. De nya ägarna tillsammans med styrelsen kommer att tillföra både kompetens och erfarenhet. Nova Industri blir en komplett leverantör av industritjänster och går in i en ny och spännande tillväxtfas, säger Hans Andersson, vd i Nova. 

- Jag har stor respekt för Novas historia, att få verka tillsammans med den drivna personalen och med vd Hans Andersson känns otroligt inspirerande. En spännande bransch med många små växande företag som är en viktig pusselbit för basindustrin. Nova har stor utvecklingspotential vilket har lockat mig och mina partners i Ponto AB, säger Peter Nilsson Sandlund, delägare och vd i Ponto, och inhyrd ekonomichef i Nova. 

Nova Industri är ett verkstadsföretag som levererar utrustning och tjänster till basindustrin, och utför reparationer och underhållsarbeten på utrustning i industrin. Verksamhet finns i Kalix, Luleå och Kiruna.

Annons