Ren assistans 1

Lars Gustavsson är glad över att komma ut i arbetslivet efter 20 år. Foto: Pressbild

Ren assistans 2

Robert Romanowski ser positivt på framtiden för Ren assistans. Foto: Pressbild

Ren assistans mer än dubblar antalet anställda

Luleå Ren assistans har knappt hunnit ombildas till ett aktiebolag innan de mer än dubblar antalet anställda. Assistansbolaget har fått en flygande start i branschen – och intresset för deras tjänster fortsätter att öka.

Under vintern 2016 tog Lars Gustavsson och Robert Romanovski steget mot att bli egenföretagare när de grundade Ren assistans. De valde att starta en enskild firma, men märkte ganska snabbt att det var fel företagsform. 1 september i år blev Ren assistans ett aktiebolag vilket innebar att deras dröm om att växa med både kunder och assistenter kunde börja ta form.

– Just nu har vi fyra anställda och två vikarier, men vi kommer att få in en ny kund i oktober och det innebär att vi kommer att ha 12 anställda personliga assistenter, säger Robert Romanovski, vd.

Robert Romanovski träffade Lars Gustavsson när han var personlig assistent åt honom. De klickade direkt och började prata om att starta ett eget assistansbolag. Men vägen dit var lång, och de har fått kämpa.

– Det har varit värt allt slit. Vi hade samma idéer, och jag kunde även använda min erfarenhet som kund när vi pratade om hur vi ville att företaget skulle se ut. Jag har varit arbetslös sedan 1997 när jag gjorde illa mig, och det känns fantastiskt att få komma ut i arbetslivet igen, säger Lars Gustavsson, delägare. 

Robert Romanowski berättar att de kommer att fortsätta att anställa och ta in fler kunder. Målet är att de ska ha 24 till 30 personliga assistenter i företaget innan 2019.

– Men vi vill inte växa i en takt som gör att våra assistenter och kunder blir lidande. Vi vill inte bli störst i Sverige, utan vi tror på kvalitet och personliga relationer. Vi vill inte att våra kunder bara ska bli ett nummer i en stor organisation.

Annons
Annons