TTG Årets nybyggare

Årets Nybyggare Norrbotten: Ljendita och Sevdail Arifi, TTG Motor, med Almis affärsrådgivare Claudia Esberg i mitten

TTG blev Årets nybyggare

Gällivare Sevdail och Ljendita Arifi, som driver TTG motor, lack, plåt i norr AB i Gällivare,blev Årets nybyggare i Norrbotten.

Under tisdagen fick de ta emot priset av Almis Företagspartner Nords vd Niklas Jonsson och landshövding Sven-Erik Österberg.

Motiveringen lyder:

”Med en stark vilja, hårt arbete och målmedvetenhet har Sevdail och Ljendita Arifi hittat vägen till ett nytt liv i ett nytt land. Med små resurser har de byggt upp ett företag som har etablerat sig på en konkurrensutsatt marknad med goda utvecklingsmöjligheter. Deras makedonska rötter har stärkt dem genom hela processen – det finns branscherfarenhet som skickats vidare från en farfar och som nu inspirerar en son. Årets Nybyggare har framgångsrikt skapat en framtid i Sverige inte bara för sig själva, utan för nästa generation."

De får priset Årets nybyggare, kategori Nystart. Den kategorin premierar nystartade företagare med utländsk bakgrund som under en mycket kort tid i Sverige och med begränsade resurser startat och utvecklat ett företag. De som får priset får också chansen att vinna det nationella priset.

Priset Årets nybyggare instiftades av IFS (Internationella Företagarföreningen i Sverige) 1999 för att premiera vår tids nybyggare, personer med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. IFS är idag en integrerad del av Almi Företagspartner.

Annons