Johan Åström Alviks Trafik

Johan Åström, vd på Alviks Trafik. Foto: Jennie Pettersson

Alviks Trafik stärker ekonomi och trafikledning

Luleå Alviks Trafik har växt mycket de senaste åren och nu ser man över verksamheten och stärker ekonomi och trafikledning med nya medarbetare.

- Jag ser väldigt positivt på framtiden. Vi har växt och tagit på oss nya uppdrag. Det har varit ganska mycket under de senaste åren och nu kommer vi att se över verksamheten för att få ihop en helhet, säger Johan Åström. 

Alviks Trafik grundades 1920 och är ett av Norrbottens äldsta företag. Sedan Johan Åström tog över rollen som vd 2014 har företaget fortsatt att växa

Under de senaste åren har Alviks trafik förvärvat flera företag, bland annat Näslunds Trafik, Norrbottens Resebyrå och Transportlandslaget, och bildat ett nytt bolag under namnet Distribution i Luleå AB, som i sin tur har tagit över Näslunds Trafiks distributionsverksamhet åt BDX i Luleåområdet. De har också gått in som delägare i BD Buss och Larssons Buss. 

Idag omsätter moderbolaget Alviks Service 430 miljoner kronor och har cirka 140 anställda. Man har legat lågt med nyanställningar sedan fem år tillbaka, men nu planerar de att ta in minst två nya medarbetare.

- Vi vill bland annat stärka upp ekonomiavdelningen och trafikledningen. Det kan bli aktuellt med fler rekryteringar, vi får se vart vi landar om några månader, säger Johan Åström.

Anledningen till att Alviks Trafik nyanställer är en blandning av pensionsavgångar och att de vill anpassa bolaget inför framtida utmaningar.

 - Alla våra verksamheter går bra, och det är såklart roligt. Vi har inga planer på nya förvärv, men det är inte helt omöjligt om det dyker upp något spännande företag, säger Johan Åström.

Annons
Dundret -380x 512