Emmy Nordmark satsar på tvål

Boden Emmy Nordmark är en känd handbollsprofil i Boden. Sedan december 2017 är hon även egenföretagare. Under varumärket ”en” säljer hon egentillverkade tvålar och doftljus.

Emmy Nordmark har alltid varit intresserad av inredning, men hon har aldrig haft en tanke på att arbeta i den branschen. Under de senaste åren har hon haft en framgångsrik karriär i Bodens handboll – och även arbetat på kansliet.

- För ungefär ett år sedan tyckte min morfar att jag borde göra en tvål och döpa den till ”Emmys tvål”. Jag tänkte att det lät lite töntigt, men tillsammans med min vän Hanna Weinmar på Sigmar Metodbyrå som arbetar med kommunikation började vi att spinna vidare på idéen, säger hon.

Resultatet blev ”en” som är ett norrbottenstillverkat livsstilsmärke. Kollektionen som lanserades i december 2017 består av flera olika produkter som tillverkas för hand på hennes morfars gård i Åskogen. Emmy Nordmark har bland annat tagit fram tvål, doftljus och diskmedel.

 - Jag har valt dofterna själv, och alla produkter är tillverkade ur ett hållsbarhetstänk. Just nu håller jag på och tar fram sköljmedel och tvättmedel, men jag vet inte när jag kommer att lansera dem på marknaden, säger hon.

Just nu säljer Emmy Nordmark sina produkter i bland annat butiken Hemma hos Molly i Boden och på hemsidan.

- Det går jättebra, jag ökar hela tiden. Men jag vill nå ut till fler kunder och letar efter återförsäljare. Min förhoppning att produkterna ska säljas i hela Sverige – och så småningom i hela världen, säger hon.