Partnerinvest och Läkarjouren

Mikael Östberg och Simon Dahl, Instrube Health.

Partnerinvest och Läkarjouren investerar i digital tjänst

Luleå Riskkapitalbolaget Partnerinvest och Luleåföretaget Läkarjouren investerar 3 miljoner kronor i den digitala tjänsten Memotus.

Partnerinvest och Läkarjouren går in som nya delägare i Instrube Health AB som ingår i affärsinkubatorn Uminova Innovation. Mikael Östberg och Simon Dahl har grundat Instrube Health och tagit fram appen Memotus som förmedlar idrottsmedicinsk expertrådgivning.

- Det känns väldigt bra att få in erfarenhet, kompetens och kapital i bolaget nu när vi står inför en spännande utvecklingsfas, säger Mikael Östberg, vd i Instrube Hetalth.

Betaversionen av Memotus släpptes under påskhelgen. I den kan användare få personligt anpassad rådgivning från idrottsmedicinska experter och ta del av kostnadsfria råd om förebyggande träning för vanliga besvär i ett videobibliotek.  

-  Vi på Läkarjouren har stor erfarenhet av hur vården i Sverige fungerar och tror att Memotus har potential att vara ett viktigt tillskott för personer som behöver idrottsmedicinsk rådgivning, säger Annika Högström, grundare av Läkarjouren.

Annons