Uf Nårsa

Ulf Nårsa, vd och grundare av North Sweden Event & Resor. Foto: Privat

Resebyrå i Piteå växer och utökar

Piteå Piteåföretaget North Sweden Event & Resor har gått från att vara ett litet turistföretag till en uppskattad aktör på marknaden. Nu satsar de på fler paketresor och att nå ut till den asiatiska marknaden.

 

När Ulf Nårsa startade turistföretaget North Sweden Event & Resor 2016 ville han dela med sig av norra Sveriges rika kulturarv och natur med fokus på den samiska och den arktiska livsstilen. 

- Vi sitter på en unik guldgruva med vår fantastiska natur. Men det har varit en lång uppförsbacke, säger Ulf Nårsa och betonar att den tiden som tur är, är förbi.

- Nu har vi gäster från hela världen och det är många som ringer direkt till oss för att göra bokningar. Det känns jättebra och det är en lättnad att vi slipper jaga kunder.

Ulf Nårsa berättar att deras koncept alltid ska kunna återkopplas till vårt arktiska sätt att vara och leva i samklang med naturen. Förutom specialdesignade gruppresor med guider erbjuder North Sweden Event & Resor även firmafester, konferenser och event med bland annat samisk mat och tema.

- Jag är positiv inför framtiden och vi kommer även att lansera fler fiskeresor och äventyrspaket. Idag har jag en anställd, men jag kommer att behöva ta in fler medarbetare eftersom intresset för våra tjänster ökar, säger han.

I höst åker Ulf Nårsa till Kina för att sälja in North Sweden Event & Resor på den asiatiska marknaden.

- Jag hade en visningsresa runt om i Norrbotten för några reseagenter från Shanghai-området förra året och de var helt lyriska. De hade aldrig hört talas om konceptet Swedish Lapland, men de visste mycket om Norge och Finland. De är långt före oss när det gäller marknadsföring, men turistföretagen där är så fullbokade att kineserna har börjat komma till Sverige istället, säger han.

Vad är det som lockar kineserna till norra Europa?

- Det är egentligen ganska enkelt. De vill andas ren luft, se en blå himmel och solen. De flesta bor i storstäder med 45 graders hetta och smog plus att de måste använda munskydd regelbundet. Det är en befrielse för dem att komma hit och dricka vatten direkt ur en å – eller vandra i naturen i en behaglig temperatur, säger Ulf Nårsa.

Annons