Boden blev Årets UF-kommun

Årets UF-kommun – Ewa Olausson, rektor Björknäsgymnasiet, Susanne Karlsson och Thomas Nilsson, UF-lärare, Claes Nordmark, kommunalråd i Boden och Michaela Strömberg, näringslivsstrateg.

Boden blev Årets UF-kommun

Boden Ung Företagsamhet har utsett Boden till Årets UF-kommun.

- Boden är en värdig vinnare då de visar att gott samarbete mellan skola, kommun och lokalt näringsliv ger bra resultat, säger Emelie Hjelte, vikarierande regionchef på Ung Företagsamhet Norrbotten. 

Det som räknas när UF-kommun utses är andelen gymnasieungdomar som driver UF-företag, andelen lärare som är utbildade i UF-hantering och andelen UF-företagare som genomför hela processutbildningen som innefattar affärsplan, näringslivskontakter, försäljning och årsredovisning.

Jag är väldigt stolt över våra fantastiska UF-lärare och UF-elever vid Björknäsgymnasiet samt vårt driftiga näringsliv som alla tillsammans ligger bakom det faktum att Boden blir årets UF-kommun. Vi har en förstklassig UF-utbildning och jag hoppas verkligen att ännu fler elever nu väljer Björknäsgymnasiet, säger Claes Nordmark, kommunalråd i Boden. 

Utmärkelsen delades ut under Ung Företagsamhet Norrbottens årsstämma under torsdagseftermiddagen. Då delades också pris ut till Årets årsredovisning för läsåret 17/18. Priset gick till UF-företaget Tasty UF från Strömbackaskolan i Piteå.

Det känns jättekul, inte helt oväntat då vi visste att vi hade en bra årsredovisning och vi hoppades, men man kan ju aldrig veta, säger Christine Hassel och Sandra Nyberg från Tasty UF som hade som affärsidé att sälja en färdig kakmix på burk.

Annons