Amhigo planerar att dubbla antalet anställda

Boden Organisationskonsulten Amhigo fortsätter att växa och kommer att utöka platserna på stödboendet under våren. Samtidigt väntar de på tillstånd från IVO för att starta ett utredningshem för barnfamiljer.

Det har gått tre år sedan Monica Helin startade organisationsresursen Amhigo i Sävast utanför Boden. Hon har en bakgrund inom socialtjänsten och såg ett behov av hjälp med utredningar, handledning och boende bland kommunerna i Norrbotten.

- När jag startade mitt företag tänkte jag bara ha timanställda, men trycket på mina tjänster var större än jag hade räknat med. Idag har jag tio heltidsanställda och lika många timanställda, säger hon.

Amhigo har precis fått tillstånd av IVO (Inspektionen för vård och omsorg) för att bedriva konsulentstödd familjehemsvård vilket innebär att de måste anställa mer personal. Dessutom väntar de på tillstånd för att starta ett utredningshem för barnfamiljer och de kommer att utöka stödboendet med fler platser under våren.

- Jag kommer att behöva anställa ytterligare cirka tio personer för utredningshemmet och stödboendet och kanske två till tre för familjehemsverksamheten, säger hon och berättar att hon än så länge har haft tur med att hitta kompetent och erfaren personal.

Och Monica Helins arbete har inte gått obemärkt förbi. 2015 blev hon Årets nyföretagare i Boden och nu är hon nominerad till Årets företagare. Enligt juryn har hon bland annat gått från att vara en helt ny företagare till att bli dominant på en nischad marknad.

- Jag känner mig fortfarande ganska ny som företagare, men det är roligt att bli uppmärksammad. Det finns ett behov inom socialtjänsten och vi vill vara en förlängd arm i deras arbete, säger hon.