Filipsborgs nycklar lämnas över

Säljaren Jan-Erik Larsson lämnar över nyckeln till nya ägarna Örjan Pekka och Victoria Sandin. Foto: Haparandabladet

Filipsborg

Filipsborgs herrgård vid Kalixälvens strand. Foto: Haparandabladet.

Haparandabladets ägare köper Filipsborg

Kalix Haparandabladets ägare köper herrgården Filipsborg i Kalix. (Uppdaterad)

Örjan Pekka och Victoria Sandin är nya ägare till Filipsborg. Säljare är elektronikföretagaren Jan-Erik Larsson, som köpte Filipsborg 1984.

Hotellet har idag 16 rum med 26 bäddar. I anläggningen finns konferensrum, bastuanläggning och utflyktsbåten Filippa. Det finns också snöskotrar och kälkar. De nya ägarna vill utveckla Filipsborg både som hotell och aktivitetsarrangör för skandinaviska och internationella gäster, under alla årstider.

– Vi kommer att behöva hjälp av slädhundsföretagare, safariarrangörer, skärgårdsentreprenörer, fiskeguider och andra, där vi tillsammans kan visa upp de stora värden som finns i området som är Swedish Lapland, säger Örjan Pekka.

Herrgården Filipsborg vid Kalixälvens strand byggdes i början av 1800-talet, men platsen har anor sedan 1600-talets senare del.

De nya ägarna tillträdde under torsdagen. De driver sedan drygt 20 år mediaföretaget Haparandabladet, och fastighets- och skogsförvaltning, och är också engagerade i turism. De kommer att fortsätta med det på samma sätt som tidigare, parallellt med hotellrörelsen.

Formellt är det moderbolaget till Haparandabladet som är köpare, vilket gör att  tidningsbolaget Haparandabladet Media AB och hotellbolaget Filipsborg AB blir systerbolag i Haparandabladet-koncernen.

Annons