Ahlsell går ner i storlekarna

Gällivare Ahlsells butik i Gällivare, med företag inom industri och byggbransch som kunder, märker den ökande andelen kvinnor inom industrin i Malmfälten. Efterfrågan ökar på mindre storlekar av skyddsutrustning, kläder och skor.

- Vi har börjat ha skostorlekar från 36 och små storlekar på skyddskläder för att kunna möta den ökande efterfrågan, säger Katarina Norman, butikschef för Ahlsells i Gällivare.

Ahlsells butik i Gällivare har idag 14 anställda och en butiks- och lageryta på cirka 3.000 kvadratmeter. Totalt finns 9.500 artiklar i lager för industri, bygg och anläggning.

- Vi har en väldigt bra marknad i Gällivare. Först byggde LKAB det nya pelletverket MK3 och andra stora investeringar, sedan kom Aitik 36 och nu samhällsomvandlingen, säger Katarina Norman, som nu lämnar butikschefstjänsten för att bygga upp en ny säljplattform på elsidan i Gällivare.

Butiken omsätter cirka 40 miljoner kronor per år, med avtalskunder kommer man upp till cirka 140 miljoner kronor.

Ahlsell är ett börsnoterat företag med produkter och relaterade tjänster inom vatten och avlopp, värme och sanitet, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, verktyg, och förnödenheter och personlig skyddsutrustning. 

Företaget har drygt 5.200 medarbetare, 220 butiker, tre centrallager och omsätter drygt 26 miljarder SEK. Företaget finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland.