Hansén Bil & Maskin bygger ny anläggning i Luleå

Boden Hansén Bil & Maskin i Boden fortsätter att satsa och deras senaste investering är en anläggning på 700 kvadratmeter på Tuvåkra i Luleå.

De har precis bearbetat området och tanken är att de ska börja bygga så fort tjälen har gått ur marken.

Hansén Bil & Maskin har gjort en imponerande resa sedan starten 2006. De har bland annat gått från att bara ha en grävmaskin till över 90 fordon i maskinparken. Huvudkontoret ligger i Boden, men de har även en lokal i Luleå sedan några år tillbaka.

- Men vi ska börja bygga en ny anläggning på Tuvåkra i Luleå. Den kommer att bli 700 kvadratmeter och förhoppningsvis kan vi börja att flytta in våra fordon och maskiner redan i december. Det är alltid bra att göra investeringar, säger Mattias Hansén, vd.

Han har alltid varit målmedvetet och arbetat för att fortsätta att växa och etablera sig som en stark aktör på marknaden. Nu kan Mattias Hansén bli Årets företagare i Boden och enligt juryn har hans företag visat upp en imponerande tillväxt och samtidigt redovisat goda resultat i en synnerligen konkurrensutsatt bransch.

- Det är smickrande och en ära, men om man får vara lite osvensk så ligger det lite i tiden. Vi har gjort en bra resa, säger han.

Mattias Hansén berättar att de har ökat omsättningen från 89 till 126 miljoner kronor under de senaste tre åren. Han kallar det för tur med konjunkturen och att det finns gott om jobb i Norrbotten.

- Idag har jag cirka 80 anställda, men det är alltid lite sämre på vintern. Förra året hade jag ungefär 65 personer under samma tid som arbetade åt mig så vi ökar bemanningen regelbundet, säger han och tillägger att de kommer att vara över 100 anställda om några månader när högsäsongen drar igång.