Modulhus i Norr satsar på tillfälliga boenden

Gällivare Sture Åberg, Mats Holmström och Heléne Lundmark med bolaget Modulhus i Norr, satsar på att bygga tillfälliga boenden och kontor i moduler. Just nu tittar man på möjligheterna att bygga 40 rum i moduler för temporärt boende i Gällivare.

- Vi ser brister och ett behov. Det finns ett jättestort behov av tillfälliga bostäder och kontorsbyggnader, säger vd Sture Åberg.

Affärsidén är att snabbt få till stånd byggnader som behövs i samband med stadsomvandlingarna i Malmfälten. Att bygga ett permanent boende tar cirka två till tre år från start med planering, bygglov och byggande. Att bygga ett tillfälligt boende tar 4-5 månader. Bygglovsprocessen är snabbare och bygget sker i enkla moduler.

- Vi kan lösa ett akut problem och bygga till ett bättre pris. Det som är bra med oss är att vi kan bygga som kunden vill och med egna resurser, säger Sture Åberg.

Det är Mats Holmströms byggföretag MDH Bygg som kommer att bygga modulerna.

Det blir flexibelt med flyttbara moduler som kan flytta till den plats där de behövs. Man diskuterar just nu med ett uthyrningsföretag i Finland som är intresserade av att hyra ut tillfälliga bostäder. Även lokala intressenter i Gällivare ska uppvaktas.

- Just nu pågår ett projekt i Nordnorge där vi bygger tvättmoduler till ett sjukhus i Storfjord Kommun, säger Sture Åberg och fortsätter:

- Blir det snurr på det här kan vi öppna legotillverkning i Gällivare. Expansionen kommer att ske i Gällivare, här är vårt huvudkontor. Nyckelpersoner kommer att rekryteras i Gällivare i takt med att projekten drar igång, säger Sture Åberg.

Modulhus i Norr AB är hälftenägt av Infra Management, som ägs av Sture Åberg. Resterande del ägs av Mats Holmström och Heléne Lundmark.